Eu lucrez cu Excel din facultate, adica de prin 1998, la vremea aia predam Office la o firma care avea sediul pe la Sala Palatului la ultimul etaj si avea calculatoare intr-o retea peer-to-peer (probabil ca unii mai stiti ce inseamna asta). Si atunci ca si acum am avzut utilitatea unui astfel de pachet, dar atunci oamenii nu ii percepeau utilitatea ca acum (atunci era doar un atuu la angajare).

Acum folosesc in mod special Excel pentru ca ma ajuta sa optimizez procesele de business, eu fiind focusat pe aceasta zona. De 3 ani am reluat cursurile de Excel, in principal la companii ca aparte a proiectului de consultanta operationala si logistica pentru ca ma ajuta sa optimisez resursele pe care companiile le folosesc.

Pana acum au beneficiat de avantajele Excelului sub indrumarea mea mai multe firme, cele mai reprezentative fiind: Trelleborg-Vibracoustic, Polisano, Dumagas si altele.

Sunt pasionat de Excel si sunt incantat de beneficiile pe care le aduce, de modul usor in care se lucreaza cu el si de faptul ca te lasa sa fii creativ. Asa cum le spun clientilor mei daca faci ceva manual acum, sigur exista o functie in Excel care poate face mai repede si mai bine ceea ce faci manual.

Deci, ca sa rezum, experienta mea cu Excel e de aproape 20 de ani, am prins cam toate versiunile si am dezvoltat o gramada de mici aplicatii care sa rezolve probleme mai simple sau mai complicate.