Cursuri excel noi functii cu date

Am mai prezentat functii cu date in videotutorielele cu cursuri excel, dar astea de azi sunt foarte utile pentru ca sunt mai rapide decat celelalte.

Care celelalte o sa va intrebati?

Pai cele in care scoteam luna, ziua dintr-o data. De obicei, cand folosim functiile clasice din excel, adica functia de luna si data ne returneaza o cifra, cifra care reprezinta numarul lunii sau numarul zilei din saptamana. Asta fac functiile clasice.

Daca, dupa aceea, ai fi vrut sa ai Ian in loc de 1 sau Mart in loc de 3 trebuia sa mai aplici niste functii suplimentare ca sa ajungi la rezultatul dorit, la fel si in cazul zilelor.

Functia asta excel din film face asta direct, adica in loc sa-ti afiseze un numar in loc de zi sau luna iti afiseaa denumirea zilei sau denumirea lunii si e mult mai usor si mult mai frumos asa.

Mai are un avanataj fata de functiile clasice cu date, acela ca la cele clasice trebuie sa foloseste 3 functii ca sa scoti ziua, luna si anul, respectiv weekday, month si year, in cazul acestei functii folosesti doar functia asta cu o alta sintaxa si iti returneaza ziua, luna sau anul, iar in cazul zilei si lunii iti returneaza si denumirea in loc de cifra.

Cred ca v-am facut suficient de curioasi ca sa urmariti filmuletul asta despre noi functii cu date din excel (credit sotiei mele care mi-a zis de ea si m-a invatat cum sa o folosesc ­čÖé ):

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *