Cursuri excel-pivoti in libreoffice calc

Dupa cum stiti Excel, cel produs de Microsoft nu este singurul program de calcul tabelar existent pe piata, asa ca azi la cursuri de excel discutam despre pivoti in Libreoffice Calc.

Libreoffice este o suita de programe office gratuita care ruleaza atat pe windows cat si pe linux si care are cam aceleasi programe de office ca si Office de la Microsoft. Avantajul este ca este o suita gratuita, dezavantajul este ca nu au chiar toate facilitatile pe care programele din pachetul office le au. Echivalentul excel din pachetul libreoffice se cheama Calc si face cam 80% din ceea ce face excel (80% e o apreciere personala).

Faptul ca este gratuit si ca are compatibilitate cu versiunle office il face un concurent redutabil pentru excel, de asta am facut un film ca sa vedeti cum se fac pivoti si in Libreoffice Calc.

Mai exista si alte suite gratuite care insearca sa concureze pachetul office de la Microsoft, dar din punctul meu de vedere LibreOffice este cel mai bun concurent pentru pachetul Office. Microsoft a mai facut o miscare delicata renuntand la a vinde pachetul office ca un one timp pay si introducand plata lunara.

Din punctul meu de vedere o companie de dimensiuni mici si medii nu are nici o problema in a utiliza Libreoffice in loc de pachetul Microsoft.

Va las sa vedeti filmul:

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *