Cursuri de excel- liste derulante in excel

liste derulante in excel

liste derulante in excel

In sesiunea de azi de cursuri de excel vom discuta despre listele derulante in excel. Listele derulante fac parte dintr-o categorie numita validare de date, ceea ce inseamna ca excel poate face o verificare a datelor introduse de tine intr-o celula, face o validare pe baza criteriului si daca datele introduse corespund criteriului de validate te lasa sa le introduci daca nu corespund nu te va lasa si iti va afisa un mesaj de eroare.

Toata lumea e familiarizata cu faptul ca exista o problema atunci cand datele sunt introduse manual fara reguli de validare. Ca sa intelegeti despre ce e vorba am sa va dau un exemplu simplu: trebuie sa introduceti de mai multe ori numele unei firme Adesoft SRL. Pare simplu, dar dupa ce o sa vedeti fisierul rezultat, mai ales daca au lucrat mai multi oameni pe acelasi fisier o sa gasiti urmatoarele date: SC Adesoft SRL, Adesoft, Adesoft SRL, SC Adesoft etc. Pentru un om informatia  este aceiasi, dar pentru un computer informatia de mai sus este diferita si o va trata diferit, adica SC Adesoft va fi o firma, iar Adesoft va fi alta firma.

Pentru a rezolva partial problema asta si pentru ca datele sa fie introduse de fiecare data la fel excel a introdus validarea de date, iar listele derulante sunt o astfel de metoda.

Mai sunt si alte meotde de validare a datelor, metode despre care voi discuta in articole viitoare, tot ce trebuie sa retineti este ca aceste metode va ajuta la prelucrarea mult mai usoara a fisierelor excel in mod automat in viitor.

In ce consta?

Consta in realizarea unei liste, iar utilizatorul care introduce datele va avea posibilitatea de a alege dintr-o lisat derulanta, in acest fel datele vor fi la fel tot timpul. Sper ca ati inteles, dar ca sa intelegeti si mai bine iata filmul in care facem practic asta:

 

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *